Ervaringsdeskundigheid

Als ex-cliënt, na een herstelperiode van 12 jaar, mag je jezelf wel ervaringsdeskundige noemen. Je hebt veel meegemaakt, en dat sterkt je om die ervaring uit te dragen om er anderen mee van dienst te kunnen zijn. Je hebt in diepe dalen gezeten, en weet hoe je je op bepaalde momenten in het herstelproces gevoeld hebt, en hoe je reageerde op bepaalde situaties. Het is een groeiproces waar iedereen, kwetsbaar of niet, mee te maken heeft in het leven. Laten we proberen door die ervaringsdeskundigheid in te zetten, het groeiproces van de cliënt door te laten gaan, zodat de cliënt inziet dat hij doelen heeft om naar toe te leven. Het is een natuurlijk proces waar iedereen mee te maken heeft; alleen als je door wat voor omstandigheden dan ook terug valt en niet durft verder te groeien, dan is een ervaringsdeskundige er voor om die angst weg te nemen.

Het leven is er om te groeien en te leren, maar soms komen we niet verder dan het leven, en dat is zonde want het groeiproces is één van de mooiste eigenschappen van het leven.

Laten we zo veel mogelijk ervaringsdeskundigen inzetten om het groeiproces van de cliënt te bevorderen, zonder de angst van het onbekende, want de cliënt in de GGZ heeft een arm om zich heen nodig om hem over de drempel heen te helpen, naar het groeiproces dat hij zelf uit kan stippelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s