16 gedachtes over “Gastenboek

 1. Bert Stiekema

  Je geeft aan in Linkedin:
  ‘Morgen is het zover dan neem ik afscheid van collega s en cliënten van FACT Delft GGZ Delfland wat een waardevolle periode in deze 9 jaren kijk er met veel geluk op terug.’

  Heel veel succes en heel erg bedankt voor je betrokken en goede werk in de GGZ. Zelden iemand zo goed bezig gezien met herstel, stabilisatie en zorg voor zijn medemens!

  Bert Stiekema

  Like

  1. Bedankt Bert,
   Je bent de oud verpleegkundige die alles weet over mijn opname in 1991 op het Joris. Wat een tijd en wat een ervaring. Jij bent degenen die alles als hulpverlener nog weet over mijn kwetsbaarheid toen. Bedankt voor je mooie reactie.

   Like

 2. Johna293

  Thank you for the sensible critique. Me &amp my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there. kacaabdabgak

  Like

 3. ria wassenaar

  Hallo Maarten,

  Toevallig was ik in Abtswoude in Delft, om een bezoek te brengen aan m’n tante van 95!

  Ik liep de gang door en werd gegrepen door de prachtige foto’s en de schitterende
  gedichdten, ik was erg onder de indruk.
  Heb ze toen allemaal staan lezen met een brok in m’n keel.
  Jij weet het leven op waarde te schatten. chapot!!!

  Een hartegroet,
  Ria Wassenaar, Voorschoten

  Like

 4. Ha die Maarten! Mooie site!

  Bedankt voor de samenwerking gisteren bij de GGZ in Leidschendam. Een bijzonder zinvolle en geslaagde avond met veel vragen. Jij vanuit de invalshoek schizofrenie, ik vanuit bevalling. Maar beiden over Psychose.

  Ik heb je website vermeld op die van mij.

  Groetjes,
  Karin den Oudsten

  Like

 5. Suzan Serraarens

  Beste meneer Van Nieuwkerk,

  Nogmaals heel erg bedankt voor uw zeer boeiende presentatie bij ons op de Hogeschool Rotterdam voor het vak ‘Over Taboes Gesproken en Gezwegen’. Het was onwijs leerzaam!

  Met vriendelijke groet,

  Suzan Serraarens
  Student lerarenopleiding Nederlands

  Like

 6. Ria Brekelmans van der Burg

  Beste Maarten,

  Kracht,wijsheid,zelfvertrouwen en energie dat gevoel straalde jij uit tijdens de presentatie van je 2e boek Samen delen gistermiddag! Het leven berust louter op toeval, de wijze woorden van Geraldine onderstreept dat gezegde nogmaals.
  Sprakeloos en diep onder de indruk was ik van je foto-expositie, geweldig zoals jij al die schoonheid vast weet te leggen, ondersteund door de juiste woorden!
  Maarten,hoe zwaar je rugzak ook is geweest dat weet jij alleen en vergeet niet af en toe wat gewicht te lozen, zodat je de juiste balans weet te vinden! Maar dat zit helemaal goed, liefs van Ria p.s. ik ben je boek aan het lezen, erg mooi!

  Like

 7. Lieve Maarten,

  Wat was het bijzonder om weer bij boekpresentatie te mogen zijn.
  Het was een prachtige middag, en wat heerlijk dat er zoveel mensen
  waren gekomen, speciaal voor jou, en je mooie boek…
  Je boek is weer ontzettend mooi..de foto’s de tekst, alles met zoveel
  gevoel en recht uit je hart…het was ontroerend!
  Maarten lieve vriend, ben zeer trots op je, en hoop dat we lang vrienden
  kunnen blijven.

  Liefs en heel veel goeds,

  MarijkeXXXX

  Like

 8. Goede Maarten,

  N.a.v. de bijeenkomst bij Perspektief je site bekeken. Heel mooi en waardevolle teksten. Een paar er van heb ik uit geprint om voor m’n maatjes te gebruiken. Jammer is het dat je door het bomen het bos niet meer ziet op Internet. Zo is je site ook te weinig bekend. Jammer daar er veel is uit te putten voor velen die in een gelijke positie verkeren of daar mee bkend zijn.
  Succes zaterdag. Ik kan er helaas niet bij zijn, maar het is weer een mooie gelegenheid om meer bekendheid te geven aan wat ik maar altijd noem “een geestelijke beenbreuk”. Bij de een herstelt dat onzichtbaar en de ander blijft er z’n/haar verdere leven mee geconfronteerd.

  Like

 9. ericairene

  Beste Maarten,

  Ik ben momenteel bezig met een documentaire op te zetten over “schizofrenie” ( ik twijfel zelf aan het bestaan van de ziekte, denk meer aan een aan trauma’s gerelateerd syndroom) en stemmen horen. Mijn bedoeling is vooral het stigma rondom deze “ziekte” weg te proberen te nemen, taboes weg te nemen en mensen die hiermee te maken hebben de kans te geven de mening over dit syndroom positief neer te zetten. ik heb veel contacten met organisaties als stichting weerklank, intervoice en meerdere mensen die zeer succesvolle resultaten hebben behaald met andere benaderingen dan alleen psychofarmaca ( o.a voice dialogue etc, alles te lezen op

  [www.hearingvoicesmaastricht.eu]

  [www.intervoiceonline.org]

  [www.stemmenhoren.nl]

  http://www.caslcampaign.com

  Ik heb vooral contacten met mensen ooit gediagnosticeerd met deze “ziekte” en die stemmen horen of hoorden maar buiten Nederland wonen, maar zou het fijn vinden als ook iemand uit Nederland mee zou willen denken over deze documentaire en mogelijk zelfs deel zou willen nemen.

  Mocht u geïnteresseerd zijn, dan staat het vrij contact met mij op te nemen, natuurlijk zal ik zorgvuldig met informatie omgaan.

  erica irene

  Like

 10. Lia Govers

  Ik heb sinds half november ’09 onder seniorennet een weblog rondom ‘schizofrenie’ geopend. Ik ben een nederlandse vrouw, die voor 1999 in Italie 4 jaar lang manifest ‘paranoid schizofreen’ is geweest, maar daar m.b.v. een jarenlange gesprekstherapie van is genezen.
  Het weblog is vindbaar door ‘schizofrenie’ of ‘liagovers’ als trefwoorden in te typen. In maart 2009 is in Nederland ook mijn autobiografische verhaal verschenen met de titel ‘Haal je een moederband niet meer in?’ – uitgever Free Musketeers.

  http://blog.seniorennet.be/liagovers/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s