Tekst uit boek van maatje haris

“Maarten van Nieuwkerk is een ervaring deskundig”

Na juni 2003 leefde ik in Delft met verdriet en heel eenzaam want ik verloor mijn baan en mijn vrouw door borstkanker die uitgezaaid was naar haar lever.

Een keer hoorde ik van de GGZ in Delft dat ze een activiteit hadden voor mensen met psychische stoornissen, waarbij ze probeerden iemand te vinden om hun leven te begeleiden (buddy/maatje).

Daarna ontmoete ik met Maarten die bijna mijn leeftijd. Hij zei dat hij naast mij wilt tot ik kon weer herstellen. In eerste instantie bezocht Maarten mij eens in de 2 à 3 weken.

Maarten zelf leed al op jonge leeftijd aan ernstige schizofrenie waarbij hij meerdere malen hallucinaties kreeg totdat hij op meerdere plaatsen in Nederland in psychiatrische klinieken werd behandeld.

Als gevolg van de psychische stoornis die hij had, kreeg hij te maken met een scheiding van zijn vrouw, maar door de therapie en medicatie die hij elke dag moest nemen, verbeterde de geestelijke gezondheid van Maarten.

Toen Maarten mij ontmoette. Elke dag voedt hij 2 kinderen op en werkt hij elke dag parttime op een grote plantage rond zijn woonplaats.

Maarten voelt zich elke keer op zijn gemak als hij me ontmoet, zodat we elkaar vaak genoeg ontmoeten om samen van het leven te genieten door cafés te bezoeken en rond te lopen waar ik woon.

Maarten kan mij goed begrijpen. Na het overlijden van mijn vrouw ervoer ik behoorlijk zware eenzaamheid en heimwee. Toen ik besloot voorgoed terug te keren naar Indonesië, hielp hij me om mijn huurhuis te ontruimen….

Het leven van Maarten is better geworden. Hij hertrouwde gelukkig, ook al moest hij elke dag medicijnen slikken.

Zijn beroep is vanwege zijn ervaring als deskundige overgestapt naar een psychiatrische kliniek in Delft. Maarten geeft regelmatig presentaties op psychologie-universiteiten, verpleegscholen die gespecialiseerd zijn in geestelijke gezondheid en bezoekt ook patiënten die herstellende zijn van psychosen/hallucinaties of herstellende.

Het punt is dat de ervaringen van Maarten nu heel professioneel worden ingezet! Maarten is een levende getuige waar hij gehumaniseerd is en zijn kwaliteit van leven goed wordt benut in Nederland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s