Initiatiegroep lokale versterking 2006-2009

Lokale versterking GGZ DWO(Delft, Westland, Oostland)

In 2006 voegde ik me in deze groep, om me ervaringsdeskundigheid meer tot zijn recht te doen komen. Deze groep gaf ook presentaties voor Beleids-
medewerkers, loketmedewerkers, en meerdere ambtenaren van de gemeente, en dat sprak me heel erg aan. We hebben vele initiatieve genomen, en we kregen ook veel gespons van de aanwezige op die presentaties. De GGZ(geestelijke gezondheidszorg) werd op de kaart gezet, maar er was voor mijn gevoel nog een lange weg te gaan. Het was een hele hechte groep die er veel plezier in had om datgene uit te dragen waar ze voor stonden. De voorbereidingen om een presentatie te geven op verschillende locaties in het DWO gebied, waren erg waardevol. Het merendeel van deze groep bestond uit ervaringsdeskundige op verschillende gebieden van de psychiatrie. De ondersteuning werd verzorgt door Ingrid Lips, de regioconculenten van Zorgbelang-Zuidholland. Ingrid was de eerste persoon waar ik me melde na me herstel van me laatste psychose. Ze was ook verbonden als ondersteuner van de werkgroep GGZ, waar ik me als eerste aangemeld had. Ingrid is een rots in de branding en voelde haarfijn aan waar de knelpunten lagen van de ervaringsdeskundige, wat voor haarzelf soms moeilijk was om de leidinggevende in de verschillende organistaties van de GGZ duidelijk te maken wat er nodig was. Dit kwam niet door haar, maar door de onkunde van de leidinggevende zelf. De crisiskaart wat ook in dit boek voorkomt was zo`n punt, waar we erg voor gestreden hebben, maar nog steeds niet goed van de grond kwam.
De initiatiefgroep lokale versterking moest er in mei, juni 2009 mee stoppen, omdat de subsidiekraan door de overheid werd dichtgedraaid.
We hebben veel voor elkaar gekregen, maar het was nog lang niet af.
Er is een verzamelboek samengesteld van al onze initiatieven, en werd op 19 september 2009 overhandigd aan de verschillende wethouders uit het DWO gebied. Vele aanwezige en belangstellende kregen het boek ook overhandigd.
Het was een prachtige afsluiting van 3 jaren hard werken voor de belangen van de (ex) clienten in de psychiatrie.

Initiatiefgroep

Overhandiging Verzamelboek door Cok de Vreede(links) en Maarten van Nieuwkerk(rechts) leden van de initiatiefgroep aan Marga de Goeij wethouder van de gemeente westland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s