Waar gaan we heen, wat komen we tegen, wat doen we er mee?

Soms denken we dat we op het goede spoor zitten in ons levenspad, maar gebeuren er allerlei ongemakken waardoor we kunnen ontsporen in een burn-out, of psychische episode of anders. We moeten soms stilstaan bij wat hebben en daar bewust van zijn, omdat zo’n moeilijke periode heel wat teweeg kan brengen. Deze titel zegt alles over dat levenspad wat je bewandeld in elk individueel mens. Sommige gebeurtenissen hebben een rede die niet altijd duidelijkheid verschaffen over het waarom, maar wel een groei leermoment zijn voor je verdere levenspad. We gaan ergens heen, we komen mensen, locaties en natuur tegen, in allerlei omstandigheden, de vraag blijft altijd wat doen we met de info die wij tegenkomen en zien. Wat doen we met onze energie om activiteiten te ontplooien, zodat andere daar beter van kunnen worden of helpen met hun ongemakken. De individuele mens staat heden ten dage meer dan eens ter discussie omdat die te veel met zichzelf bezig is, maar de info die hierboven staat worden de mensen heden ten dage steeds meer bewust van en moet er een ommekeer komen in de machtsposities van de politiek en individuele mens in de politiek. De gewone burger wordt niet meer echt gehoord, omdat de belangen van grote partijen te groot zijn geworden en daardoor de macht naar zich toe trekken. De titel is dus als laatste wat doen we er mee, maar zou nog aangevuld kunnen worden met: “Wat ga jij er aan doen”

Een gedachte over “Waar gaan we heen, wat komen we tegen, wat doen we er mee?

  1. Gerrit van de Berkt

    maarten ik weet er alles van ik ben ervaringsdeskundige ggz vanuit de lfb waar ik van de ervaringen geleerd heb van mij n collega’s . het zijn de zelfde verhalen maar in een andere taal .
    ik ben slecht op de digitale snelweg net als zoveel collega’s van de lfb omdat wij voor ons begrijpelijke taal bezigen die anders is als de digitale taal, maar onze verhalen komen op het zelfde neer : namelijk verkeerd begrepen worden en de verwarring die bij die ander ontstaat.
    gerrit van de berkt joh. de wittlaan 29 3705 hp zeist 0306958178

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s