Het gevecht voor de bevrijding van een waardig Nederland

Kippenvel krijg je als op deze locatie staat in de plaats margraten, Limburg.
De Amerikanen en Canadese hadden hun leven over, voor de vrijheid en bevrijding van Nederland in het jaar 1945. Vele zijn gesneuveld voor onze vrijheid.
Waar is tegenwoordig de waardigheid gebleven van onze burgers om dit goed te beseffen, wat er allemaal is gebeurt om de welvaart van deze tijd meer te doen re- specteren.
Het ontroerde me zeer dat een oude man van 85 jaar op deze locatie zijn relaas deed over de burger van tegenwoordig. De jeugd moet goed beseffen en inzien dat alles niet zo maar is zoals het is, maar dat er heel wat aan vooraf ging. De oude man ver- telde dat hij die maand daarvoor in een gemeentehuis moest zijn, en moest een klap- deur door om binnen te komen. Er liep een vrouw voor hem en die deed de klapdeur open, maar tot zijn stommen verbazing liet ze de deur weer los, en klapte tegen zijn hoofd aan, terwijl de man heel moeilijk liep met zijn wandelstok. Er zijn geen normen en waarde meer, vertelde hij: die zijn ver weg gevaagd.
Laten we inzien, dat deze soldaten gesneuveld zijn voor ons geluk en vrijheid, en dat er nog heel veel te doen staat, om dat op een waardige manier door te geven aan ons nagelslacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s