Maatje uit Indonesië heeft heimwee naar Nederland

“Het verschil tussen hoop en realiteit in mijn geboorte land Indonesië”

Mijn roep naam is Haris. Ik kom uit Indonesië. Ik heb meer dan 15 jaar in Nederland gewoond. In het verleden is door de culture shock & ik ‘voelde ik’ me geïntimideerd ik ben een paar keer in opgenomen in psychiatrie in Delft maar inmiddels kon ik mijn studie bij TU Delft afronden.
In het jaar 2003 was ik 39 jaar toen was de economie van Nederland heel slecht ik kreeg ontslag als consultant bij Cap Gemini te Utrecht en na 3 maanden overleed mijn vrouw(Indonesiër en ook afgestudeerd bij TU Delft) door borst kanker. Toen in mijn donkere tijd kreeg ik een paar keer een psychose en ik was toen opgenomen in psychiatrie in Delft
Ik heb van alles geprobeerd om te over leven maar het was zonder succes misschien doordat ik geen familie in Nederland heb. In die tijd kende ik Maarten. Eerst werd hij mijn buddy( vriendendienst perspektief) maar later als mijn maatje was.
In die tijd wist Maarten dat ik erg verdrietig was, erg eenzaam & ik kreeg heimwee om terug te gaan naar Indonesië. In 2006 besloot ik om terug te gaan. Ik word aupair agent. In 1 jaar voelde ik weer gelukkig te worden. Door medelijden hielp ik een vrouw eerst als mijn assistent daarna als agent en ik heb een paar aupairs die ik begeleiden aan haar gratis te geven.
Daarna is die vrouw erg bewust mijn agentschap gaan overnemen om mij kapot te krijgen. Op het eind belandde ik in gevangenis voor 4 maanden want ik had geen geld om een advocaat in te huren. Daar in het gevangenis werd ik onmenselijk behandeld. Toen ik vrij was had ik echt geen geld meer. Ook na de gevangenis was ik mijn paspoort en ID voor Nederland kwijt.
Nu heb ik van alles gedaan om mijn leven beter te maken maar het leven in grote steden hier is erg keihard en niet eerlijk. Vaak heb ik heimwee aan Nederland want hier is het leven soms onmenselijk maar ik weet niet wanneer ik weer terug kan om Nederland weer te bezoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s