Presentatie Universiteit Utrecht

Donderdag 5 februari heb ik voor studenten van  de studie pedagogische wetenschappen aan de universiteit in Utrecht een presentatie mogen geven, over me eigen ervaring en werkzaamheden met “Schizofrenie”

Was uitgenodigd door de coördinator, Laura Peters  van deze studie vereniging “PAP” genaamd,

Studievereniging PAP is een vereniging voor studenten Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Er worden allerlei activiteiten en reizen door georganiseerd, om onderlinge contacten te bevorderen maar ook om extra verdieping en praktijkervaring buiten de studie te bieden. De studie Pedagogische Wetenschappen richt zich op de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Hierbij komen ook psychische ziektes aan bod, maar de educatie is erg theoretisch. Deze avond werd georganiseerd om de leden ook met de praktijkkant van schizofrenie kennis te laten maken.

Heb hierbij me eigen ervaring vertelt met Schizofrenie en daarmee gepaard, psychotische episodes,  en wat ik op dit moment doe met deze ervaring in me werkzaamheden voor een FACT Team van een GGZ instelling in onze regio.

Er kwamen veel vragen naar mij toe, waar ik alle op kon antwoorden, theorie is toch vaak anders als praktijk kwam in deze avond naar voren. Na mijn presentatie en wat gegeten te hebben samen met hun,  zouden de studenten de film draaien “A Beautiful Mind”

Wat een open studentenvereniging, die allemaal uit jonge vrouwen bestaat, die ambitie hebben om misschien in de toekomst in de psychiatrie te gaan werken, of daar mee te maken gaan krijgen.

Studenten vereniging PAP, Bedank ik voor hun uitnodiging, en de mooie en goede vraagstelling tijdens de presentatie. Veel succes met jullie verdere studie.

1383221_824582550938062_7460580413348025621_n

 

Langeveldgebouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s