Presentatie drie dichters van Meerdandatboek in Amsterdam

Presentatie drie dichters van Meerdandatboek in Amsterdam

 

Op 6 mei presenteren zich in het Parool Theater tijdens de Lege Zondagen van VriendGGZ drie dichters/schrijvers die geportretteerd zijn in het boek Meer dan dat… Tien portretten van mensen met schizofrenie (Tobi Vroegh, 2011).

 

Tarik Filali debuteerden drie jaar geleden met de dichtbundel De Verloren Jaren (Vereniging Anoiksis, 2009). Zoals op de achterflap staat: ‘Zijn gedichten hebben een directheid die je de ogen opent, in een taal waarvan de bijpassende muziek bij het lezen vanzelf opklinkt in het gehoor.’ Op de website www.meerdandatboek.nl is een filmpje te zien waarin hij gedichten voordraagt.

Maarten van Nieuwkerk, schrijver, fotograaf en ervaringsdeskundige publiceerden in eigen beheer twee boeken: Schizofrenie als levensweg (2009) en Ervaring Schizofrenie: Samen delen (2011). Zijn teksten maken de taboes van de psychiatrie bespreekbaar en openen de weg naar een dialoog over herstel.

Henk Driessen publiceerde vijf jaar geleden de verhalenbundel Schizofrenie… Voor mij een gave! (2007). Henk is een veelgevraagd spreker op scholen en universiteiten. Zijn authentieke stijl, zijn gedichten, zijn humor, zijn radio-optredens hebben al veel mensen op een frisse, originele manier kennis laten maken met de diagnose schizofrenie.

 

Ook zal Maarten Muis, projectleider van Meerdandatboek het een en ander vertellen over deze beeldvorming-campagnes van Vereniging Anoiksis (www.anoiksis.nl).

U bent van harte welkom bij deze presentatie:

 

zondag 6 mei, aanvang 16 uur, 

Parool Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam

 

entree: 5 euro

 

Met vriendelijke groet,

 

Maarten Muis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s