FACT-team Delft: actief in de directe omgeving van de patiënt

De eerste betalende baan als ervaringsdeskundige is een feit. Ik ben aangenomen door het FACT team delft van GGZ delfland. Er zal meer informatie volgen na september, maar je kan alvast lezen wat dit team inhoud.

 

Het mobiel behandelteam (MBT) en het Assertive Community Treatment (ACT) team zijn samengegaan en gaan verder als het FACT-team Delft. FACT staat voor Functie Assertive Community Treatment. FACT is een afgeleide van het in de Verenigde Staten ontwikkelde ACT.

Patiënt in alle situaties bijstaan

Het verschil tussen ACT en FACT is dat ACT zich uitsluitend richt op ernstig ontregelde patiënten, terwijl FACT daarnaast ook de min of meer stabiel functionerende patiënten in het vizier heeft. Op deze manier kan het team de patiënt in alle situaties bijstaan: niet alleen als hij stabiel functioneert, maar ook op het moment dat hij in crisis verkeert of dreigt te raken.

Elke individuele begeleider kan een patiënt op het zogenaamde digitale FACT-bord plaatsen, met als doel dat alle teamleden bij de zorg aan deze patiënt betrokken worden. Men schakelt dan over op intensieve zorg volgens de ACT-methode. Uitgangspunt is een zorgaanbod aangepast op de behoeften van de patiënt.

Samenwerken met andere instantie

Het FACT-team Delft behandelt en begeleidt mensen met psychotische stoornissen of schizofrenie. De psychotische stoornis of schizofrenie kan ook samen gaan met een alcohol- of harddrugsverslaving, de zogenaamde dubbele diagnose. Het FACT-team Delft is actief in de directe omgeving van de patiënt. Dit houdt in dat er regelmatig wordt samengewerkt met woningbouwverenigingen, politie, PerspeKtief en andere instanties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s