Is het Liefde of overtuiging?

 

Ik vraag me inderdaad af wat de mens nu echt wil, uit liefde leven of uit overtuiging, wat grotendeels met het geloof te maken heeft.

De wijzende vinger van gelovigen, naar niet gelovigen vindt ik niet van liefde spreken, terwijl dat wel wordt verkondigt. Er zit geen verschil tussen religie wat de mens betreft, maar wel de religie zelf. Wat willen we eigenlijk?

Vinden we de overtuiging belangrijker als de liefde van de mens, want een groot deel van de overtuiging, zit de echte puren liefde in de weg. Liefde is samenwerken, en de mens in de puren waarde laten van zichzelf, zodat hij of zij, waardevol wordt voor ieder mens ongeacht zijn religie. Elkaar helpen doe je uit liefde voor je medemens,  dan laat je hem of haar niet links liggen, omdat hij of zij een andere overtuiging heeft als jezelf. 

De liefde is alles omvattend en iedereen bezit het, maar soms wordt het niet gebruikt of herkend. De overtuiging moet een onderdeel zijn van de liefde, en niet andersom, maar dat zal nog een lange weg te gaan hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s