Grenzen en loslaten…

Heb er veel over gedacht, maar wanneer kunnen we vrij zijn en datgene wat ons dierbaar is loslaten zodat we het weer vast kunnen pakken in onze armen. Houden van is ook, zeggen tot hoever je kan gaan, en aangeven wat je dwars zit, en dank je wel zeggen voor het feit dat je deel mag uitmaken van dat stukje leven van de ander.

Soms heb je het gevoel dat je de ander kwetst omdat je aangeeft wat je grenzen zijn, maar de ander wil namelijk heel graag dat je aangeeft tot hoever je wilt gaan. Verduidelijking geeft vrijheid.

Kwam er in een trainingsweekend  achter, dat vrijheid betekent dat je grenzen stelt en loslaat wat je dierbaar is. Het houden van, wat dan ontstaat geeft een veel mooier en helder beeld van wie en wat je eigenlijk bent.

Wie je dan bent is de liefde van jezelf die je geeft aan de ander in het “zijn”.

2 gedachtes over “Grenzen en loslaten…

 1. Ma.

  Maarten.

  Hier op aarde zal de mens volgens mij nooit vrij kunnen zijn maar voor het loslaten van een dierbaar iemand waar je van houd en lief hebt hoeveel je daar ook verdriet en gemis van zult hebben is: ,, HET LEVEN,, naar God toe mogen gaan die zijn armen om je heen slaat.
  Verder wilde ik nog zeggen,dat de gevoelens van een mens heel moeilijk over te brengen is naar de ander toe en jij dat heel goed verwoord in dat stukje ,,GRENZEN en LOSLATEN,,
  BEDANKT!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s